Tramp odbio predsedničku platu

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da neće prihvatiti predsedničku platu koja iznosi 400.000 dolara godišnje, u jednakim mesečnim ratama, piše "Dejli mejl".

Tramp je još na skupu u Nju Hempširu 17. septembra rekao: "Prva stvar koju ću napraviti kad postanem predsednik? Odbiću platu predsednika. To za mene nije velika stvar".

Taj stav je kasnije potvrdio i na Tviteru: "Što se tiče plate – neću uzeti ni jedan jedini dolar. Odreći ću se svoje plate, ako postanem predsednik".

Poručio je da neće uzimati platu, ali da će uzeti sitnice na koje predsednik ima pravo. Prema propisima, američki predsednik ima pravo na ukupnu platu od 400.000 dolara godišnje, u jednakim mesečnim ratama. Takođe ima i pravo na pokrivanje dodatnih troškova u iznosu od 50.000 dolara.

Magazin Forbs procenjuje da Tramp poseduje između tri i po i četiri milijarde dolara, prenosi Anadolija.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи