Pakistan, ID preuzela odgovornost za eksploziju u hramu

Najmanje 43 osobe je poginulo, dok su desetine povređene u eksploziji bombe u muslimanskom hramu u pokrajini Baludžistan u Pakistanu, saopštili su lokalni zvaničnici. Islamska država preuzela odgovornost za napad, navodi "Rojters" pozivajući se na saopštenje koje je objavila novinska agencija te terorističke organizacije.

Jedan od lokalnih zvaničnika, Hašim Galzai, rekao je za Rojters da je više od 100 osoba povređeno u eksploziji, koja se dogodila kada se u hramu nalazilo više stotina ljudi.

Spasilački timovi počeli su da prebacuju povređene u obližnje bolnice.

Više stotina osoba nalazilo se u hramu kada se dogodila eksplozija, na oko 100 kilometara severno od lučkog grada Karači, navodi lokalna televizija, prenosi Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova prokrajine Baludžistan Sarfaraz Bugti rekao je da je vojska pozvana da pomogne u spasilačkim operacijama imajući u vidu udaljenost mesta, gde se dogodila eksplozija.

Nije poznato da li je napad izvršio bombaš samoubica ili je uzrok postavljena naparava, dodao je Bugti.

Ranije je ID tvrdio da je najmanje 35 osoba ubijeno, a više od 95 povređeno u napadu, ali su lokalni zvaničnici mogli da potvrde samo 25 žrtava napada.

AFP je ranije objavio, pozivajući se na lokalne zvaničnike, da je najmanje 10 osoba poginulo, a 30 povređeno kada je eksplodirala bomba u muslimanskom hramu u pokrajini Baludžistan.

Pakistanski mediji naveli su da je broj žrtava znatno veći, odnosno da je više od 30 osoba poginulo, a najmanje 100 povređeno kada je bomba eksplodirala u prepunom hramu u gradu Hub.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво