Oland: Hoću otvoreno da razjasnim stavove sa Trampom

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da će telefonom razgovarati sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom da bi "razjasnili stavove".

"Moraću da objasnim i da tražim objašnjenja za stavove. Moramo otvoreno da razgovaramo", rekao je Oland za "Frans 2" na marginama obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, preneo je AFP.

Rojters navodi da se Oland nada da će Tramp da razjasni stavove po pitanjima sukoba u Siriji, Ukrajini, kao i sporazumu sa Teheranom o iranskom nuklearnom programu.

"Moja obaveza je da obezbedim najbolje moguće osnose sa SAD, ali odnose koji su zasnovani na iskrenosti i otvorenosti", dodao je Oland.

Oland je pre dva dana uputio Trampu pismo, porucivši mu da želi da razgovara sa njim što je pre moguće.

"Želeo bih da sa vama razgovaram što pre u svetlu vrednosti i interesa koje delimo. Prijateljstvo između naših naroda i naše zajedničke istorije će nam pomoći", navodi se u pismu.

Oland je čestitao republikancu Donaldu Trampu pobedu na predsedničkim izborima u SAD, ali je ocenio da njegova pobeda "otvara vrata neizvesnosti".

Prema njegovim rečima, Trampova pobeda je pokazala da Francuska mora da bude jača i da Evropa mora da bude ujedinjena.

Tramp je izabran za 45. predsednika SAD pobedivši protivkandidata iz tabora demokrata Hilari Klinton.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво