Vikiliks: Demokrate pomogle Trampu da pobedi

Republikanski kandidat Donald Tramp pobedio je u trci za mesto predsednika SAD, zato što mu je to omogućila Demokratska stranka isturanjem za kandidata Hilari Klinton umesto Bernija Sandersa, tvrdi "Vikiliks".

Senator Berni Sanders mogao je da porazi Trampa, tvrde gotovo svi analitičari, ali ga je njegova Demokratska stranka sprečila u tome, kada su dali podršku Hilari Klinton, koja je postala kandidat te stranke.

Vikiliks tvrdi da je establišment Demokratske stranke na sve moguće načine gurao Klintonovu prema nominaciji za predsednika SAD, čime su, dodaje se, omogućili Trampu lakšeg protivnika, s obzirom na brojne skandale u koje je upala.

Portal kojem na čelu sedi Džulijan Asanž neposredno uoči izbora u Americi objavio je seriju hakovanih imejlova, koji su napravili ogromnu štetu Klintonovoj, ali i Demokratskoj stranci.

Tokom predizborne kampanje u SAD, Berni Sanders je beležio sjajne rezultate u javnosti, pa skoro sustigao prednost koju je Klintonova imala nad njim. Međutim, unutrašnjim odlukama demokrata, Sanders je bio prisiljen da se povuče iz trke, pa je Klintonova kasnije poražena od Trampa.

"Sanders je, pritisnut iz svoje stranke, povukao svoju kandidaturu i podržao Klintonovu, ali to nije bilo dovoljno da se glasači uvere da za nju i glasaju", navodi Vikiliks, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво