Klinton: Bolan ishod, ali Trampu želim uspeh i nudim saradnju

U prvom javnom obraćanju posle poraza od Donalda Trampa, demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton je rekla da je izborni rezultat boli i da je razočarana. Međutim, Donaldu Trampu je poželela uspeh.

Hilari Klinton je Donaldu Trampu ponudila saradnju, javljaju agencije.

"Sinoć sam čestitala Donaldu Trampu i ponudila mu da sarađujem sa njim za dobrobit naše zemlje. Nadam se da će on biti uspešan predsednik svih Amerikanaca", rekla je Klintonova svojim pristalicama i osoblju u hotelu na Menhetnu, gde se prvi put javno obratila nakon objavljivanja izbornih rezultata, prenosi Rojters.

Klintonova je navela da su izbori pokazali kako su Sjedinjene Američke Države podeljenije nego što se mislilo, ali da su "glasači rekli svoje".

Suzdržavajući suze, poručila je pristalicama da moraju prihvatiti ishod izbora i pozvala njih i članove svog osoblja da "nastave da rade za bolju zemlju".

Demokratska kandidatkinja, pored koje su na bini stajali suprug Bil Klinton i kćerka Čelzi, rekla je da joj je žao što nije pobedila na izborima, ističući da je "to bolno, i boleće još dugo", prenosi AP.

"Ovo nije ishod kakav smo želeli i za koji smo se toliko borili i žao mi je što nisam pobedila na ovim izborima, zbog vrednosti koje delimo i vizije koju imamo za našu zemlju", rekla je Hilari Klinton pristalicama, koje su joj klicale.

Prema njenim rečima, treba graditi Ameriku "punu nade, inkluzivnu i velikog srca" i moraju se poštovati i braniti vladavina prava, ravnopravnost, sloboda veroispovesti.

Američka demokratija, naglasila je Klintonova, zavisi od "mirne tranzicije vlasti".

"Donald Tramp će biti naš predsednik. Dugujemo mu otvoren um i šansu da povede zemlju", zaključila je Hilari Klinton.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво