Klintonova poziva FBI da slobodno pogleda mejlove

Portparol američkog Stejt departmenta Džon Kirbi izjavio je da, koliko je njemu poznato, FBI od Stejt departmenta nije tražio ništa u vezi s obnovljenom istragom oko mejlova sa privatnog servera, koji je Hilari Klinton koristila dok je bila državna sekretarka SAD. Hilari Klinton poručuje da je FBI dobrodošao da pogleda njene mejlove.

Kirbi je rekao da, koliko on zna, FBI nije kontaktirao Stejt department u vezi sa bilo čim povezanim s odlukom o istrazi dodatnih mejlova sa servera kojim se ranije služila aktuelna demokratska kandidatkinja za predsednicu SAD, prenosi Rojters.

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je u nedelju da ga FBI nije kontaktirao u vezi sa novim istražnim koracima koji se preduzimaju povodom Klintonove i njenog korišćenja privatnog servera za mejlove.

"Ne, nisam obavešten ni o čemu i ne, nije mi zatraženo ništa i ne, nisam upoznat sa tima da je od (Stejt) departmenta bilo šta traženo", rekao je Keri na konferenciji za novinare u Irskoj.

On je kazao nema dalji komentar u vezi s istragom FBI, ali je ipak nastavio:

"Kao državljanin SAD i bivši (predsednički) kandidat (Demokratske partije), postoji puno toga što bih želeo da kažem o onome što se dešava, ali ne mogu i držaću se van ovoga".

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da veruje da je direktor FBI Džejms Komi čovek od integriteta, koji ne pokušava da utiče na američke predsedničke izbore najavom istrage dodatnih mejlova sa privatnog servera demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

To je saopštio portparol Bele kuće Džoš Ernest, koji je kazao da Obama i dalje ima potpuno poverenje u Klintonovu, prenosi Rojters.

Ernest je naveo da nema "nezavisnih saznanja" o tome kako je Komi došao do odluke da javno obznani istragu FBI o mejlovima, niti zna "koji su faktori uzeti u obzir" u ovoj odluci direktora FBI, prenosi Rojters.

Klintonova: Tu nema ničega

Kandidatkinja Demokratske stranke na američkim predsedničkim izborima Hilari Klinton izjavila je da je FBI dobrodošao da pogleda njene mejlove, ali ipak poslednjih dana vodi kampanju bez svoje saradnice Hume Abedin koju mediji povezuju sa ovom novom istragom FBI.

"Tu nema ničega," izjavila je Klintonova na državnom univerzitetu Kent u Ohaju.

Ona je svojim pristalicama rekla da je uverena da bi FBI došao do istog zaključka kao i posle prve jednogodišnje istrage o njenom korišćenju privatnog servera za slanje mejlova dok je bila državni sekretar, a to je da nema osnova za podizanje bilo kakve optužnice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се