Demokrate ljute na FBI, prednost Hilari Klinton se topi

Prednost Hilari Klinton se istopila posle početka istrage Federalnog istražnog biroa o mejlovima demokratske kandidatkinje za predsednika SAD. Demokratski tabor oštro kritikuje FBI. Između Hilari Klinton i Donalda Trampa razlika smanjena na svega jedan procenat.

Prednost Hilari Klinton ispred Donalda Trampa istopila se na svega jedan procenat, nekoliko dana pošto je Federalni istražni biro najavio mogućnost nove istrage o kontroverznim mejlovima kandidatkinje demokrata za predsednika SAD.

Demokrate pokušavaju da "kontrolišu štetu", tražeći da FBI objavi informacije o navodnim vezama Donalda Trampa sa Rusijom. 

Demokratskoj kandidatkinji ne ide naruku ni informacija da je njena prednost u jeku optužbi brojnih žena da ih je Tramp seksualno zlostavljao iznosila čak 12 procenata.

Anketa Ej-Bi-Si njuza i Vašington posta, objavljena u nedelju, pokazala je da se njena prednost istopila – Klintonova sada vodi sa 46 prema 45 odsto.

Najnovija anketa pokazuje da šest od 10 glasača tvrdi da mogućnost da FBI ponovo pokrene istragu o mejlovima Hilari Klinton na privatnom serveru neće uticati na njihovo opredeljenje, dok tri od 10 navode da sumnjaju da će je posle tih saznanja podržati.

Kada je reč o pojedinim državama na kojima će se lomiti koplja, Hilari Klinton ima prednost u Severnoj Karolini, a tu državu bi Tramp trebalo da osvoji ukoliko želi pobedu.

Na Floridi kandidat republikanaca ima 46 odsto, naspram 42 odsto za Klintonovu.

U svetlu tih događaja i predstojećih izbora 8. novembra, vođa demokratske većine u američkom Senatu Hari Rid optužio je FBI da ima dvostruke standarde.

U pismu poslatom direktoru FBI-ja Džejmsu Komiju, Rid je naveo da je postalo jasno da FBI poseduje informacije o bliskoj vezi između Trampa, njegovih savetnika i Vlade Rusije, prenosi Independent.

"Javnost ima pravo da zna te informacije", napisao je Rid u pismu.

Demokrate su, inače, i ranije ukazivale na povezanost između Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina.

U prethodnoj debati, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton je direktno optužila njenog republikanskog rivala da je "Putinova lutka", što je Tramp odbacio kao netačno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара