Lavrov: Potreban Maršalov plan za Siriju

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas, nakon razgovora sa sirijskim kolegom Validom el Mualemom, da je za Siriju potreban Maršalov plan, sličan sporazumu kojim je Zapad pomogao posleratnoj Nemačkoj.

Lavrov je naveo da će "nezakonite sankcije protiv Sirije naštetiti civilnoj populaciji" i istakao da "nema alternative političkom rešenju građanskog rata u toj zemlji", prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Mualem rekao da "koalicija na čelu sa SAD podstiče borce Islamske države da se prebacuju iz Iraka u Siriju".

Nakon razgovora sa Lavrovim, Mualem je izneo tvrdnju da "koalicija želi da borci pređu iz iračkog Mosula u sirijsku Raku, de fakto prestonicu radikalne sunitske grupe u Siriji".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи