Moskva jača Baltičku flotu u Kalinjingradu

Kako bi uzvratila na uznemiravajuće jačanje snaga NATO-a u regionu, Rusija će u enklavi Kalinjingrad ojačati svoju Baltičku flotu sa još dva mala ratna broda naoružana projektilima dugog dometa, objavio je ruski dnevnik "Izvestija", a preneo "Rojters".

Moskva nije zvanično potvrdila informaciju o jačanju flote, ali ova vest će pojačati tenzije u Baltičkom regionu, gde je situacija zategnuta od pripajanja Krima Rusiji 2014. godine.

Očekuje se da će vest o jačanju Baltičke flote posebno izazvati zabrinutost u Poljskoj i Litvaniji, koje se na kopnu graniče sa Kalinjingradom, navodi Rojters.

Navodeći neimenovani vojni izvor, Izvestija piše da su brodovi "Serpukov" i "Zeleni dol" već ušli u Baltičko more i da će uskoro postati deo novoformirane divizije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи