RT: U udarima koalicije predvođene SAD ubijeno 300 civila

U 11 vazdušnih udara koje je izvela koalicija predvođena SAD u Siriji, oko 300 civila je ubijeno, objavila je "Raša tudej" pozivajući se na poslednji izveštaj organizacije za ljudska prava "Amnesti internešenel".

Amnesti internešenel kaže da SAD treba otvoreno da saopšte koliko je civila poginulo u njihovoj borbi protiv Islamske države, prenosi RT.

Sumnja se da je Centralna komanda SAD, koja rukovodi koalicionim napadima u Siriji "možda izvela nezakonite napade" u Siriji, i da nije preduzela neophodne mere kako bi sprečila ubijanje civila, navodi Amnesti internešenel (AI).

"Strahujemo da koalicija predvođena SAD znatno potcenjuje štetu koju nanosi civilima u operacijama u Siriji", rekao je Lin Maluf, zamenik direktora za istraživanja u regionalnoj kancelariji AI u Bejrutu.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da američke vlasti iskreno saopšte koje su pune razmere štete nanete civilima u koalicionim napadima u Siriji.

AI je istražila dokaze, uključujući izjave očevidaca, izveštaje organizacija za ljudska prava i medije i procenjuje da je u napadima ubijeno i do 300 civila.

U danas objavljenom izveštaju dodaje se da bi ukupan broj civilnih žrtava nastradalih u dejstvima koalicije od početka operacija protiv takozvane Islamske države u Siriji 2014. godine, mogao biti "čak 600 ili više od 1.000 ljudi".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво