Renci: Italija ne može da primi isti broj migranata kao prošle godine

Premijer Italije Mateo Renci izjavio je da njegova država ne može i naredne godine da izađe na kraj sa istim brojem pridošlih migranata kao u 2016, pozivajući i druge evropske zemlje da učine više.

U intervjuu za državnu televiziju RAI, Mateo Renci je ponovio pretnju da će staviti veto na podelu fondova EU onim zemljama koje odbiju da pomognu Italiji i Grčkoj, koje su primile na stotine hiljada migranata u protekle tri godine.

Renci je dodao da se priliv migranata mora ograničiti do marta naredne godine, ne precizirajući šta će se dogoditi ako to ne bude slučaj, javio je Rojters.

Od petka do nedelje, italijanska obalska straža je koordinirala operacije u kojima je spaseno više od 6.000 migranata na moru, a broj pridošlih izbeglica u ovoj godini se do sada popeo na gotovo 155.000.

Toliko je migranata došlo tokom čitave 2015. godine, podsetio je Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи