Teroristički napad u Pakistanu, poginulo 60 kadeta

Najmanje 60 osoba je ubijeno, dok je više od 100 ranjeno u napadu na Policijsku akademiju na jugozapadu Pakistana. Naoružani teroristi upali su u spavaonice u policijskoj akademiji gde se u tom trenutku nalazilo između 200 i 500 kadeta. Operacija neutralizovanja ekstremista trajala je više od pet sati, saopštili su zvaničnici. ID preuzela odgovornost za napad.

Maskirani ekstremisti opasani eksplozivom i naoružani kalašnjikovima, usred noći upali su u spavaonice na Policijskoj akademiji u Kveti i nasumice zapucali.

"Trojica militanata došla su pravo u našu baraku. Samo su upali i zapucali na sve strane. Počeli smo da vrištimo i bežimo, i ja sam uspeo da pobegnem", kaže kadet.

Bezbednosne vojne, policijske i paramilitarne snage ubrzo su opkolile zgradu i uspele da evakuišu više desetina talaca. Lokalni mediji javljaju da su na mestu okršaja odjeknule najmanje tri eksplozije.

"Naši momci su ubili jednog teroristu, dok su se druga dvojica raznela eksplozivom. Još brojimo žrtve i još nemamo precizne podatke o njihovom tačnom broju", kaže Sarfaz Bugti, ministar unutrašnjih poslova u provinciji Balučistan.

"Kadeti su držani kao taoci. Svi napadači su bili bombaši samoubice koji su operativne instrukcije dobijali iz Avganistana", kaže general-major Sher Afgan.

Iza krvoprolića, kako sumnjaju u vrhu policije, stoji grupa "Lašker e džangvi", povezana upravo sa teroristima u Avganistanu.

U gradu Kveti, prestonici provincije Belučistan, već godinama biju bitku sa pobunjenicima i islamističkim militantima. U avgustu je u odvojenim bombaškim napadima na bolnice i advokatske kancelarije ubijeno 88 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи