Turske diplomate i njihove porodice traže azil u Nemačkoj

Nemačke vlasti saopštile su danas da je 35 turskih diplomata i članova njihovih porodica zatražilo azil u Nemačkoj posle neuspelog puča u Turskoj 15. jula ove godine.

Turska vlada je pokrenula masovnu "čistku" protiv osoba osumnjičenih da imaju veze s turskim propovednikom Fetulahom Gulenom, kojeg vlasti u Ankari optužuju da je glavni organizator vojnog udara.

Portparol nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Johanes Dimrot odbio je da kaže tačan broj turskih diplomata od 35 osoba koje su podnele zahtev za azil, navodi AP.

U Nemačkoj živi oko tri miliona Turaka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара