Srušio se avion na Malti, Fronteks demantovao da je angažovao letelicu

Najmanje pet osoba je poginulo kada se jutros, ubrzo nakon poletanja sa Malte, srušio avion. Spasioci tragaju za preživelima.

Žrtve pada malog aviona na Malti su francuski carinici koji su imali izviđački let nadgledanja dolaska migranata i trebalo je da se vrate posle nekoliko sati leta, saopštila je malteška vlada.

Svedoci i zaposleni na aerodromu javili su ranije danas da je najmanje pet osoba poginulo kada se jutros, ubrzo nakon poletanja sa Malte, srušio avion, u kojem se verovalo da su se nalazili zvaničnici Fronteksa. Ta agencija je potom to negirala.

Portparol agencije Fronteks Kšištof Borovski je rekao da nisu angažovali avion.

I visoka predstavnica EU za bezbednost i saradnju Federika Mogerini je na svom Tviter nalogu saopštila da nije bilo zvaničnika Unije među stradalima.

Avion sa dva propelera, čiji je kapacitet deset putnika, srušio se na putu ka libijskom gradu Misurata.

Spasioci tragaju za preživelima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара