Mursiju potvrđena kazna zatvora

Svrgnutnom egipatskom predsedniku Muhamedu Mursiju, apelacioni sud te zemlje potvrdio je zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina, što je prva pravosnažna presuda u nizu suđenja koja se vode protiv njega.

Kasacioni sud je takođe potvrdio kazne za osam Mursijevih saradnika, od kojih su sedmorica dobila istu zatvorsku kaznu, a jedan je osuđen na deset godina zatvora, izjavio je jedan sudski zvaničnik, a prenela agencija AFP.

Mursi je u aprilu 2015. godine proglašen krivim za ulogu u krvavim sukobima ispred predsedničke palate.

Njegove pristalice su se tada sukobile sa demonstrantima nakon što je Mursi objavio dekret kojim se njegove odluke stavljaju iznad sudstva, što je izazvalo bes javnosti koji je kulminirao masovnim protestima protiv njega u junu i julu 2013. godine.

Egipatska vojska je 3. jula te godine svrgnula sa vlasti Mursija, a on je od tada izveden na niz suđenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи