Tramp Mišel Obami: Optužila si Hilari 2007. da je nepodobna

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp napao je prvu damu Mišel Obamu rečima da je "zalaganje za njegovu rivalku jedino što ona radi", a ujedno ju je optužio da je 2007. godine dovela u pitanje podobnost Hilari Klinton za trku za Belu kuću, javlja "Bi-Bi-Si".

"Vidim koliko Mišel Obama voli Hilari. Ali, zar nije ona ta koja je prvobitno za nju rekla da, ako ne može da se brine ni o svojoj kući, onda ne može ni o Beloj kući, niti o zemlji", rekao je Donald Tramp na skupu u Severnoj Karolini.

Njujorški biznismen je time komentarisao opasku koju je Mišel Obama iznela 2007. godine, tokom predizborne kampanje svog supruga, čija je Hilari Klinton u tom trenutku bila protivkandidtinja.

Mišel Obama je 2007. godine izjavila da "ako ne možete da vodite sopstvenu kuću, onda sigurno ne možete da vodite ni Belu kuću", navodi Bi-Bi-Si.

Neki kritičari su se pitali da li je tadašnja primedba Mišel Obame bila usmerena na odnose Hilari Klinton sa suprugom, bivšim predsednikom Bilom Klintonom, ali je Obamin predizborni tim tada tvrdio da se primedba uopšte nije odnosila na Klintonove, već na roditeljske muke Obaminih tokom kampanje.

U međuvremenu, Hilari Klinton je juče, na svom predizbornom skupu u Klivlendu u Ohaju, optužila Trampa da će ugroziti demokratiju ako ne prihvati izborni rezultat.

Dva predsednička kandidata će u narednih 18 dana, koliko je ostalo do izbora u SAD, nastojati da širom zemlje ubede još neodlučne glasače, pa se očekuju brojni skupovi u ključnim državama kao što su Ohajo, Severna Karolna, Florida i Pensilvanija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво