UN traže istragu o napadima u Alepu

Na vanrednom sastanku u Ženevi Savet UN za ljudska prava je usvojio rezoluciju kojom se za napade u Alepu osuđuju sirijski režim i njeni saveznici, posebno Rusija i Iran.

Savet UN za ljudska prava zatražio je da ruske i sirijske snage odmah obustave sve napade na sirijski grad Alep tražeći istragu kako bi se identifikovali svi odgovorni za kršenje ljudskih prava u tom gradu.

U rezoluciji, koja nije obavezujućeg karaktera, žestoko se osuđuje "lišavanje hrane koje pogađa stanovništvo zbog opsade grada".

Savet UN za ljudska prava insistira na otvaranju istrage kako bi se pronašli svi odgovorni za kršenje ljudskih prava u Alepu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво