Rusija negirala kupovinu "mistrala" od Egipta

Tvrdnja poljskog ministra odbrane Antonija Mačereviča da je Egipat prodao Rusiji dva vojna broda "mistral" francuske proizvodnje po simboličnoj ceni od jednog dolara je "besmislica", izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"Mačerevičeve tvrdnje da je Rusija kupila 'mistrale' od Rusije su besmislica. Čudno ponašanje poljskih ministara odbrane su već dugo javna tajna čak i u Poljskoj", rekao je Konašenkov, a prenela agencija Tas.

Mačerevič je rekao da je Egipat prodao Rusiji dva broda "mistral" tokom debate u poljskom parlamentu, a kasnije je novinarima rekao da je tu informaciju dobio od "pouzdanih izvora", ali nije otkrio detalje.

Poljski ministar je dodao da "kada bi se Egipat sada povukao iz te operacije, to bi išlo naruku svetskom miru" i, kako je naveo, to bila dobra lekcija za Rusiju.

Francuska je prvobitno izgradila ta dva broda za Rusiju, ali je prodaja otkazana nakon pripajanja Krima Rusiji, a brodovi su, umesto Moskvi, prodati Egipatu.

Mačerevič je izneo komentar u trenutku kada su odnosi između Varšave i Pariza napeti zbog toga što je Poljska otkazala sporazum o kupovini francuskih vojnih helikoptera vredan 3,5 milijardi dolara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи