Poslednje predizborne šale Trampa i Klintonove

Kadidati za predsednika SAD Donald Tramp i Hilari Klinton su imali još jednu priliku da razmene oštre komentare, ali i šale na račun svog rivala, na humanitarnoj večeri u Njujorku, poslednjem zajedničkom nastupu pred izbore 8. novembra.

Na humanitarnoj večeri u četvrtak, dan posle žestoke televizijske debate između Hilari Klinton i Donalda Trampa, bilo je samo jedno mesto na kojem je sedeo kardinal Timoti Dolan.

Godišnja "Alfred E. Smit" humanitarna večera u Njujorku se održava svake četiri godine, za predsedničke kandidate, a tradicija je da kandidati ustanu i prave šale na račun svog protivnika.

Kada su seli na svoja mesta nisu se rukovali, kao ni na poslednjoj debati, ali je Tramp potapšao svoju protivnicu po ramenu kada je ustao da održi govor, prenosi Bi-Bi-Si.

Na početku se našalio da su gosti na večeri, kojih je bilo oko 1.500, najveća publika demokratske kandidatkinje, kao i da će za nju biti neobično da bude s toliko korporativnih lidera a da ne bude plaćena.

Kada je, međutim, rekao da je toliko korumpirana da je izbačena iz Votergejt komisije, Trampu su zviždali.

Hilari Klinton se smejala dok se Tramp šalio pričajući o njenim dobro plaćenim govorima i istrazi njenih privatnih mejlova, ali ne i kada je rekao da mrzi katolike – kada su i gosti negodovali.

Publiku je nasmejao našalivši se na račun svoje supruge Melanije, povodom opužbi da je kopirala govor prve dame Mišel Obame, prenosi AP.

"Misle da je (Mišel) apsolutno fantastična. Moja supruga Melanija održi isti govor, i ljudi je napadnu", našalio se Tramp.

Kada je na Hilari Klinton došao red da se obrati gostima, rekla je da će SAD ili imati prvu ženu za predsednika ili prvog predsednika koji je započeo rat preko Tvitera sa Šer.

"Posle slušanja tvog govora, uživaću slušajući Majka Pensa kako negira da si ga ikada dao", rekla je Klintonova, misleći na kandidata republikanaca za potpredsednika.

Demokratska kandidatkinja se šalila i da statua Kip slobode za većinu Amerikanaca predstavlja simbol nade za imigrante, ali da, kada je Tramp pogleda, on vidi "četvorku, možda peticu, ako se otarasi baklje i ploče i promeni frizuru", aludirajući na Trampovo učešće na izborima za mis.

Dvoje protivkandidata na predsedničkim izborima se, na kraju gala događaja, ipak rukovalo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи