Karikatura Putina i RT u britanskom nedeljniku

Britanski nedeljnik "Spektator" na naslovnici novog broja prikazuje karikaturu koja je aluzija na čuveni poster "Majka otadžbina zove", a kao Otadžbina je prikazan Vladimir Putin, koji drži tablet sa logom RT.

Ispod karikature na naslovnoj strani piše: "Putin protiv sveta. On pobeđuje i u propagandi i u praksi."

U broju su objavljena dva članka posvećena Rusiji, Pola Vuda i Roda Lidla, prenosi Sputnjik.

Dok Vud govori o verovatnoći "ruske invazije" na baltičke zemlje i ne dolazi do definitivnog zaključka, Lidl poziva na zaustavljanje "glupog zveckanja oružjem u Rusiji".

Lidl smatra da je trenutno sukobljavanje Moskve i Zapada prevazišlo obim Hladnog rata.

Antiruska retorika se u zapadnim medijima intenzivira svakog dana, piše Lidl. Autor ukazuje na dvostruke standarde u medijskom izveštavanju o doping-skandalu, o hakerskim napadima i o ratu u Siriji, prenosi Sputnjik.

Novinar smatra da Moskva i dalje dobija "propagandni rat" i to izaziva "apoplektičan bes" u Londonu i Vašingtonu. Na liniji sukoba se našla ruska televizija, čiji su računi blokirani u Velikoj Britaniji. Tako Zapad nije radio ni za vreme Hladnog rata, ističe Lidl.

"Evo šta mene brine: mi provociramo i provociramo, iskrivljujemo činjenice tako da se uklapaju u naš kurs. Omalovažavamo Putina i njegovu zemlju na agresivan i nepošten način, ignorišući sopstvene greške u Ukrajini, Siriji, Iraku, ljudskim pravima i slobodi govora", naglašava Lidl, prenosi Sputnjik.

"Majka Otadžbina zove!" je čuveni plakat iz vremena Drugog svetskog rata, koji je nacrtao umetnik Iraklij Toidze krajem juna 1941. godine. Lik Majke Otadžbine izrađen je po liku Majke Rusije, koji je široko upotrebljavan tokom Prvog svetskog i građanskog rata u svrhu propagande.

Slika "Majka Otadžbina" je kasnije postala jedan od najrasprostranjenijih simbola sovjetske propagande.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво