Reakcije na završnu debatu Trampa i Klintonove

Posle poslednje debate predsedničkih kandidata demokrata i republikanaca, Hilari Klinton i Donalda Trampa, Amerika ima tri nedelje da se presabere pre nego što podela u društvu ne ode predaleko. Istraživanja pokazuju da je Klintonova u blagoj prednosti, ali analitičari upozoravaju da je još sve neizvesno.

Bez rukovanja, uz uvrede i sa veoma malo ozbiljnog političkog razgovora, tako bi se mogla opisati poslednja debata Donalda Trampa i Hilari Klinton. Ono što kandidati nisu dorekli na bini, činili su političari i analitičari u "spin aleji" medija centra. U zavisnosti od boje zastave pod kojom stoje, davali su i viđenje debate.

"Milioni ljudi su gledali Trampa večeras, a on im se obraćao iz srca. To su tražili", smatra biznismen i Trampov aktivista.

Kongresmenka Demokratske partije Džudi Ču kaže da je veoma zabrinuta zbog Trampovih pristalica. Mogli bi da izazovu nerede na biralištima, smatra Ču.

Analitičari misle da je debata bila egal, ali da to ide naruku Hilari.

"Prva polovina pripala je Trampu, posle je bio slabiji. On mora mnogo da se potrudi. Nisam siguran da će mu večerašnji nastup doneti mnogo birača", ocenjuje profesor na Univerzitetu "Las Vegas" Dejvid Damor.

Najveći pažnju je privuklo Trampovo izbegavanje da odgovori na pitanje da li će, ako izgubi, priznati rezultate izbora.

Tramp je u pravu, tvrdi Rudolf Đulijani, njegov savetnik i saradnik.

"Mora da ostavi tu mogućnost. Klintonovi će uraditi sve da pobede. Vikiliks to potvrđuje", ističe nekadašnji gradonačelnik Njujorka.

Trampovi protivnici upozoravaju da je ta izjava veoma opasna.

"Ako on kaže da ne priznaje američku demokratiju, onda ne može da bude predsednik", smatra biznismen Mark Kjuban.

"Ako izgubi, izbori su namešteni. Ako pobedi, sve je u redu. Ja mislim da on priprema teren za formiranje treće partije", ističe političar Džesi Džekson.

Donald Tramp je pre debate imao zaostatak koji se smatrao nedostižnim, a većina ovde misli da na debati nije blistao ili barem nije dovoljno. Debatu u Vegasu iskoristio je da podigne ulog na svoju pobedu odnosno na neizvesnost kojom preti u slučaju sve izvesnijeg poraza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи