Provera aviona u Ženevi zbog dojave o bombi, putnici evakuisani

Putnički avion kompanije "Aeroflot" evakuisan je na aerodromu u Ženevi posle izjave jednog muškarca da je u letelici bomba.

Muškarac, državljanin Rusije, oko 13 časova je zaposlenima za pultom "Aeroflota" na ženevskom aerodromu prijavio da se u avionu, koji se spremao za poletanje, nalazi bomba.

"Avion, koji se na pisti pripremao za poletanje, odmah je zaustavljen. Putnici su evakuisani. Niko nije povređen", saopštila je kancelarija tužioca, dodavši da je muškarac koji je prijavio bombu pritvoren i da je istraga u toku.

Kompanija "Aeroflot" je saopštila da je evakuisan let 2381 iz Ženeve za Moskvu, kao i da će putnici biti prebačeni u drugi avion koji će ih odvesti na krajnju destinaciju.

Portparol državnog tužilaštva u Ženevi je rekao da se u avionu nalazilo 115 ljudi, ne precizirajući da li to uključuje i članove posade.

Avion trenutno pregleda policijski tim koji pokušava da utvrdi da li se u njemu nalazi eksplozivna naprava, navelo je tužilaštvo.

Pre samo tri meseca je na aerodromu u Ženevi takođe došlo do vanredne situacije, koja je trajala pola dana, zato što je žena lažno prijavila bombu u napadu ljubomore na svog muža i njegovu ljubavnicu.

Supruga je kasnije kažnjena zatvorskom kaznom od tri meseca i novčanom od 90.000 švajcarskih franaka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара