Tramp: Bombardovanje Srbije bilo velika greška

Srbi su veoma dobri ljudi – nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, rekao je za "Nedeljnik" kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD.

Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će, ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vladom u Beogradu.

"Bombardovanje Srba koji su bili naši saveznici u oba svetska rata bila je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od koga su napravili haos", rekao je Tramp u intervjuu beogradskom časopisu Nedeljnik.

Podsetio je da se i ranije izvinjavao Srbima zbog američke politike, a posebno politike Bila Klintona prema Srbima.

"Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike će biti bolji nego što je sada", rekao je Tramp.

Na pitanje da li bi mogao da spreči eskalaciju novog hladnog rata i kakav je njegov odnos sa ruskim predsednikom Putinom, Tramp je rekao da bi sa Putinom bio oštar, ali da bi voleo da sa Rusijom neguje prijateljske odnose za razliku od onih kakve danas imaju dve zemlje.

"Samo tako bismo mogli da se borimo protiv ID i drugih pretnji. Amerika će pod mojom aministracijom imati bolje odnose sa Moskvom, gore svakako ne može da ima", naglasio je Tramp.

Republikanski kandidat za predsednika kaže da je aktuelna američka administracija obavila "užasno loš posao u borbi protiv Islamske države".

"Čak bih išao toliko daleko da kažem da su oni odgovorni što su ID i druge slične grupe uopšte nastale", ukazao je Tramp.

Prema njegovim rečima, SAD su ostavile Irak na cedilu i povuke trupe iako su svi generali govorili da je neophodno da ostave vojsku tamo i napravili vakuum koji je omogućio da teroristi bujaju u Iraku i Siriji.

"Vašington trenutno nema nikakav plan ni ideju kako da popravi situaciju", zaključio je Tramp.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво