Dve žene optužile Trampa za neprimereni kontakt, on negira

Advokati republikanskog kandidata za predsednika SAD traže od "Njujork tajmsa" da povuče juče objavljeni tekst u kojem dve žene optužuju Trampa za neprimereni kontakt.

Dve žene su optužile kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima za "neprimereno dodirivanje", objavio je Njujork tajms, dok su predstavnici kampanje Donalda Trampa pisanje njujorškog dnevnika nazvali "fikcijom i klevetama".

U tekstu se navodi da dve žene tvrde da ih je Tramp dodirivao na neprimeren način i protiv njihove volje, prenose agencije.

Džesika Lids je, kako piše Njujork tajms, rekla listu da je pre tri decenije srela Trampa prilikom jednog avionskog leta i da ju je on uhvatio za grudi i pokušao da joj stavi ruku pod suknju.

Takođe, Rejčel Kruks iz Ohaja je listu rekla da je srela Trampa u njegovoj zgradi u Njujorku 2005. godine i da ju je on poljubio "direktno u usta" protiv njene volje, prenosi AFP.

"Taj članak je fikcija, a to što je Njujork tajms krenuo u lažni, koordinirani napad na Trampov karakter na ovakvu temu jeste opasno", naveo je Trampov viši savetnik za komunikacije Džejson Miler u saopštenju, prenosi Rojters.

Oglasili su se i Trampovi advokati, koji traže da Njujork tajms povuče juče objavljeni tekst zbog neosnovanih optužbi i povrede ugleda.

Savetnica Trampove rivalke, demokratske kandidatkinje Hilari Klinton, u međuvremenu optužuje Trampa da je lagao tokom debate kada je rekao da nikada nije neprimereno dodirivao ili ljubio žene protiv njihove volje.

Članak Njujork tajmsa se "tužno uklapa u sve što znamo o tome kako je Tramp tretirao žene", rekla je Dženifer Palmijeri, prenosi AP.

Palmijerijeva kaže i da taj tekst pokazuje da je "odvratno ponašanje" kojim se Tramp hvali u video-snimku objavljenom prošlog petka – "više od reči."

Na pomenutom snimku iz 2005. godine može se čuti Tramp kako kaže da mu njegova slava dozvoljava da ljubi i neprimereno dodiruje žene, ali je on tokom debate u nedelju negirao da je to ikada uradio bez pristanka neke žene.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво