Turska: Zbog Sirije bi mogle da zarate Rusija i SAD

Ukoliko se rat preko posrednika u Siriji nastavi, turske vlasti strahuju da bi svet mogao da zapadne u globalni rat u kojem će se na suprotnim stranama naći supersile Rusija i SAD, rekao je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmus.

"Ako se taj rat preko posrednika nastavi, otvoreno kažem da će se Amerika i Rusija naći na ivici rata", istakao je Numan Kurtulmus u intervjuu za tursku agenciju Anadoliju, prenosi Frans Pres.

Upozorio je da će sirijski konflikt dovesti svet "na rub velikog regionalnog ili svetskog rata".

Dok Turska i njeni zapadni saveznici pozivaju sirijskog predsednika Bašara Asada da siđe sa te funkcije, Moskva podržava režim u Damasku, navodi AFP.

Kurtulmus je u intervjuu Anadoliji takođe istakao da su turske snage u kampu Bašika na severu Iraka "legitimne" i da će ostati u toj zemlji "koliko god je potrebno".

Tenzije između Iraka i Turske su porasle nakon što je Bagdad prošle nedelje nazvao Ankaru "okupatorskom snagom", nakon što je turski parlament podržao produženje mandata za vojne operacije u Iraku i Siriji za godinu dana.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи