Savetnik Hilari Klinton povezao Trampa s “Vikiliksom”

Šef izborne kampanje kandidatkinje demokrata Hilari Klinton rekao je da je savetnik njenog republikanskog rivala Donalda Trampa unapred dobio "upozorenje" o planu organizacije "Vikiliks" da objavi hiljade "hakovanih" mejlova i aludirao da Tramp pomaže mešanje Rusije u politiku SAD.

Savetnik Hilari Klinton Džon Podesta rekao je da je Trampov savetnik Rodžer Stoun bio u kontaktu s osnivačem Vikiliksa Džulijanom Asanžom.

U imejlu agenciji AP, Stoun je ocenio Podestine tvrdnje kao lažne i neosnovane.

Podesta je potvrdio da Federalni istražni biro u okviru istrage hakerskih napada na Demokratsku partiju, za koje se sumnja da je počinila grupa povezana s Rusijom, istražuje "hakovanje" njegove privatne imejl adrese.

Zvaničnici su prošle nedelje naveli da veruju da pojedinci odgovorni za napade sarađuju s ruskom obaveštajnom službom i sa Asanžom.

Ruski ambasador u SAD Sergej Kislijak odbacio je tu tvrdnju kao netačnu, ali je dodao da se "pažljivo posmatra" izborna kampanja u SAD.

Kislijak je rekao da se Rusija ne meša u unutrašnje poslove SAD, "niti izjavama, niti elektronski, niti drugim sredstvima".

Hilari Klinton je u više navrata optužila Trampa da je blag prema Rusiji, navodeći kao primer njegove pohvale ruskog predsednika Vladimira Putina da je jak lider, izjavu da će preispitati sankcije uvedene Rusiji, kao i kritiku NATO-a.

Organizacija Vikiliks je 10. oktobra objavila još 2.000 mejlova koji navodno pripadaju šefu izbornog štaba Hilari Klinton Džonu Podesti.

Nedelju dana ranije organizacija Džulijana Asanža objavila je mejlove s potencijalno štetnim posledicama po Hilari Klinton, među kojima i da je ona u plaćenim govorima za zvaničnike kompanija s Vol strita rekla da je prihvatljivo da političar ima različite stavove u javnosti i privatno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи