Peskov: Putin ne ide u Pariz, priča o izolaciji apsurd

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da ruski predsednik Vladimir Putin neće sledeće nedelje posetiti Pariz, gde je trebalo da se sastane sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali je demantovao spekulacije o njegovoj izolaciji kao apsurdne.

"Predsednik je doneo odluku da otkaže posetu. Predsednik je spreman da poseti Pariz u vreme koje bude odgovaralo Olandu. Čekaćemo da odgovarajuće vreme dođe", rekao je Peskov, a preneo Rojters.

Tas navodi da je Peskov dodao da medijske tvrdnje da se Putin nalazi u izolaciji na međunarodnoj sceni nemaju veze sa realnošću.

"Predsednik nije u izolaciji. Prošle nedelje francuski mediji su objavili da je ruski predsednik navodno insistirao na poseti Francuskoj u pokušaju da izađe iz izolacije. To je apsolutno apsurdno", naglasio je Peskov.

Nakon informacije iz Pariza da ruska strana želi da se odloži poseta Vladimira Putina Francuskoj i izvor iz Kremlja za Tas kaže da te posete neće biti.

"Putin neće putovati u Pariz 19. oktobra", rekao je izvor iz Kremlja, prenosi ruska agencija.

Izvori iz okruženja francuskog predsednik su ranije danas rekli da Putin, nakon što je odbio francusku ponudu da na sastanku sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom razgovara samo o Siriji, želi da odloži posetu Parizu.

"Jutros je bilo kontakata između Kremlja i Jelisejske palate kako bi se Putinu ponudila radna poseta sa Sirijom kao temom i koja bi isključila sve ostale događaje u kojima bi Oland mogao da učestvuje. Kao odgovor na taj predlog Rusija je upravo sugerisala da želi da odloži posetu planiranu za 19. oktobar", rekao je izvor iz Kremlja.

Predsednik Rusije je trebalo da otvori novu rusku crkvu i da poseti izložbu ruskih umetnika u glavnom gradu Francuske.

Oland je juče sugerisao da bi Rusija mogla da se suoči sa optužbama za ratne zločine zbog bombardovanja drugog po veličini sirijskog grada Alepa i naveo da bi to suđenje moglo da se održi pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво