Britanija će primiti migrantsku decu iz kampa u Kaleu

Britanija će u roku od nekoliko dana početi da prima stotine migrantske dece iz kampa u Kaleu, na francuskoj strani Lamanša, saopštila je vlada u Londonu, javlja AP.

Ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud rekla je poslanicima u Donjem domu britanskog parlamenta da će vlada hitno delovati i primiti migrantsku decu koja imaju rođake u Britaniji, objasnivši da vlada čeka da joj francuske vlasti dostave listu maloletnih migranata koje bi Britanija mogla da primi.

"Francuzi će nam, verujemo, dostaviti listu ove nedelje i mi ćemo, svakako, delovati što hitnije - u roku od nekoliko dana, nedelju dana najviše, kako bismo ispunili obećanje", navela je Rud.

Ona je to izjavila posle sastanka sa francuskim kolegom Bernarom Kaznevom, koji je rekao da Britanija ima "moralnu dužnost" da primi "nekoliko stotina maloletnika koji imaju rođake u Britaniji".

Hiljade migranata koji beže od rata i nedaća u zemljama kao što su Sirija, Irak i Avganistan pristigle su u Kale u nadi da će doći do Britanije, ali francuske vlasti sada raseljavaju taj improvizovani kamp, podseća američka agencija.

Dobrotvorne organizacije i verski lideri su, takođe, pozvali britansku vladu da primi stotine dece pre nego što se kamp u Kaleu zatvori.

Francuski predsednik Fransoa Oland je najavio da će kamp u tom lučkom gradu biti zatvoren do početka zime.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво