Meksički guverner: Tramp opasan kao uragan

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp opasan je po Meksiko kao "uragan", rekao je guverner Centralne banke Meksika Agustin Karstens.

Meksička centralna banka je juče za pola procenta podigla referentnu kamatnu stopu, na 4,75 odsto, navodeći "nervozu zbog mogućih posledica izbora u SAD, čije bi implikacije po Meksiko mogle biti posebno značajne".

Karstens je za radio Formula rekao da bi Trampov mandat u Beloj kući bio "uragan i posebno napet ako ispuni ono što je govorio tokom kampanje".

Tramp u kampanji kao jedan od najvećih prioriteta navodi izgradnju zida na granici SAD i Meksika, i preispitivanje trgovinskih sporazuma sa Meksikom, za koje tvrdi da su na štetu SAD.

Zbog mogućnosti da Tramp postane predsednik SAD, meksički pesos je izgubio na vrednosti ove godine. Od avgusta je pesos izgubio šest odsto vrednosti, što se poklopilo s periodom kada je Tramp smanjio razliku u anketama u odnosu na svoju rivalku Hilari Klinton.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво