De Mezijer: U Nemačku stiglo 890.000, a ne preko milion izbeglica

Prošle godine je u Nemačku stiglo 890.000 tražilaca azila, a ne 1,1 milion, izjavio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Tomas de Mezijer revidiravši time prvobitne procene.

De Mezijer je takođe ukazao da je od početka ove godine sve do prošle nedelje znatno opao broj pristiglih migranata u odnosu na isti period lane i da on iznosi 210.000, prenosi AFP.

Ministar je navodio nove centralizovane podatke koji su znatno precizniji od prethodno anonimnih prvih registracionih podataka, koji ne obuhvataju one koji su registrovani više puta ili one koji su napustili Nemačku u međuvremenu.

Prema njegovim rečima, brojka od 890.000 novih izbeglica prošle godine - što je jednako jednom procentu ukupnog stanovništva Nemačke - i dalje je "veoma visoka".

"Zahvaljujući izuzetnim naporima uspeli smo da savladamo ovaj izazov", rekao je Tomas de Mezijer povodom masovnog priliva ljudi koji su izbegli iz Sirije, Iraka i Avganistana, kao i od siromaštva i konflikata u drugim delovima Bliskog istoka i Afrike.

U isto vreme, kako je dodao, "svi se slažemo da situacija od jeseni prošle godine ne sme da se ponovi".

"Zbog toga smo usvojili brojne mere - međunarodne, kako u Evropi tako i u Nemačkoj - da jasno i održivo smanjimo broj tražilaca azila koji dolaze u Nemačku, a da istovremeno ispunimo svoju humanitarnu odgovornost", naveo je ministar.

Značajno smanjen broj novih migranata ove godine, prema njegovim rečima, pokazuje da preduzete mere deluju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи