Agencija UN pozvala Amerikance da "zaustave Trampa"

Informativni centar Ujedinjenih nacija prvo je na Tviteru objavio, a zatim i obrisao tvit u kome poziva "osam miliona Amerikanaca u inostranstvu da zaustave Trampa".

Prema navodima sajta Politiko, u tvitu objavljenom juče u 21.14 časova se državljani SAD koji žive u inostranstvu pozivaju da na svojim nalozima na društvenim mrežama podele upute za registraciju glasača, objavljene na sajtu aktivističke organizacije "Avaz", na kojem se, između ostalog, navodi da "građani SAD u inostranstvu mogu da poraze Trampa, ukoliko budu glasali".

Sajt "Avaza", na kojem velikim slovima piše "Oktobarsko iznenađenje koje će označiti kraj Trampa", omogućava korisnicima da zatraže pomoć pri registraciji za glasanje na predsedničkim izborima zakazanim za 8. novembar i podstiče ih da pozovu i svoje prijatelje da se registruju.

"U vreme kad Tramp pokušava da nas podeli, možemo da pomognemo da on bude poražen ukoliko podelimo taj sajt sa svima. Hajde da dopremo do svih američkih glasača u inostranstvu", navodi se na sajtu.

Tvit Informativnog centra UN, koji je zvanični informativni servis te svetske organizacije, obrisan je bez objašnjenja 20 minuta nakon objavljivanja.

UN do sada nisu odgovorile na molbu sajta Politiko da komentarišu pomenuti tvit.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво