Pretnje listu "Arizona Ripablik" zbog podrške Hilari Klinton

Konzervativni list iz Arizone suočava se sa pretnjama smrću i otkazivanjem pretplate nakon što je uredništvo podržalo Hilari Klinton u trci za Belu kuću.

Arizona Ripablik, sa sedištem u Feniksu, u utorak je u uvodniku objavila da podržava demokratsku kandidatkinju, a da Donald Tramp nije ni konzervativac, niti je kvalifikovan za predsednika.

To je prvi put da je ovaj list ovako nešto uradio od osnivanja 1890. godine. U uvodniku se navodi da i Klinton ima mana, ali je da je "daleko bolji izbor".

Čitaoci su na to reagovali veoma brzo - otkazivanjem pretplate, javio je AFP, pozivajući se na izjavu urednika.

Jedan od urednika je priznao da su očekivali žestoke reakcije, ali da ne žale zbog ovakve odluke.

I Ju-Es-Ej Tudej je u četvrtak, prvi put za 34 godine, stao na stranu jednog kandidata.

Taj list je Trampa nazvao "opasnim demagogom" i pozvao čitaoce da ne glasaju za njega, ali je navedeno i da ne podržavaju ni Hilari Klinton. Tramp je, prema navodima lista, "serijski lažov" i "trguje predrasudama".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи