Moskva objavila ceo tekst sporazuma o Siriji

Zvanična Moskva je objavila čitav tekst rusko-američkog sporazuma o Siriji koji su 9. septembra postigli šefovi diplomatije SAD i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, izrazivši nadu da će SAD ispuniti obećanje i napraviti podelu između umerene i ekstremističke opozicije.

"Nakon informativnog 'curenja' u zapadnim medijima, Stejt department je pre neki dan na svom sajtu objavio deo dokumenata, ne dogovorivši se sa nama o datumu objavljivanja. Mi sada objavljujemo tekst dogovora na ruskom jeziku", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija se nada da će SAD ipak ispuniti svoje obaveze i napraviti podelu na umerenu opoziciju i na teroriste u Siriji, navodi se u komentaru Ministarstva, prenosi Sputnjik.

"Očekujemo da će SAD napokon ispuniti staro obećanje o podeli, jer se mnoge formacije militanata koje Vašington naziva 'umerenim' bore zajedno sa Nusra frontom i čak su se spojile sa tom organizacijom," dodaje Moskva.

Koketiranje sa teroristima i popustljivost nikad nisu doneli dobro, ističe rusko Ministarstvo.

"Rusija i SAD ostavljaju za sebe pravo da izađu iz dogovora o Siriji, ako budu smatrale da se dogovor ne ispunjava", navodi se u saopštenju.

Sporazum postignut 9. septembra uključuje prekid vatre i koordinaciju operacija ruske i američke vojske.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво