Eksplodirala laboratorija za drogu u Bronksu, poginuo vatrogasac

U eksploziji u jednoj dvospratnoj kući u njujorškom kvartu Bronks, poginuo je načelnik vatrogasnog odreda dok je nadgledao evakuaciju nakon prijave da curi gas. Povređeno šest osoba.

Dvospratna kuća u Bronksu je već evakuisana i vatrogasci su napustili kuću kada je, sat vremena kasnije, došlo do eksplozije od koje je srušen krov kuće, a komadi drveta, cigle i fasada se razleteli po kvartu, navodi AP.

Majkl Fahi, rukovodilac ove operacije gašenja koji ima 17 godina iskustva u vatrogasnoj jedinici, otac troje dece, pogođen je komadom fasade koja ga je ubila na licu mesta, saopštile su vlasti.

Njujorški gradonačelnik, Bil de Blazio, izjavio je da je ovo "žalosna svakodnevnica sa kojom se susreću njujorški vatrogasci".

Fahi, koji je unapređen u načelnika u junu 2012. godine, doktorirao je na Pravnom fakultetu. Diplomirao je na univerzitetu u Njujorku 1994. i magistrirao u Centru za unutrašnju odbranu i bezbednost.

Vatrogasne ekipe su došle na mesto događaja pošto je prijavljen kvar na gasnim instalacijama, ali su zatekli laboratoriju za proizvodnju droge.

U eksploziji je povređeno šest osoba,  uključujući četvoricu policajaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара