Samoubilački napadi u Bagdadu, 17 mrtvih

Najmanje 17 osoba je poginulo, dok je ranjeno više od 50 u samoubilačkim napadima u šiitskim kvartovima Bagdada, saopštili su bezbednosni i medicinski izvori.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad u bagdadskom istočnom kvartu Džadida, navodeći da je njen pripadnik aktivirao bombu u jakni koju je nosio, javio je Frans pres. Zvaničnici navode da je u tom napadu ubijeno najmanje osam osoba, a da je ranjeno 29.

U drugom napadu bombaša-samoubice u južnom kvartu Baja poginulo je najmanje devet ljudi, a ranjeno 26, saopštili su zvaničnici.

Frans pres navodi da za taj napad niko još nije preuzeo odgovornost, ali podseća da ID u Bagdadu često izvodi samoubilačke napade čija su meta šiiti, koje ta teroristička džihadistička grupa smatra jereticima.

Iračke oružane snage, nakon što su preuzele veći deo teritorije koji je ranije okupirala ID, pripremaju se za ofanzivu na Mosul, poslednji grad koji pod kontrolom drži ID.

Islamska država, međutim, iako gubi teritoriju, uspeva da i dalje izvodi napade u delovima zemlje pod kontrolom iračkih vlasti, a verovatno će pojačati takvu taktiku ukoliko izgubi i Mosul, navodi AFP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво