Tajvan, tajfun "Megi" obara drveće, 32 povređena

Najmanje 32 osobe su povređene na Tajvanu, gde su snažan vetar i kiša koje je doneo tajfun "Megi" pokrenuli klizišta, kidali znake postavljene na zgradama i obarali drveće, saopštio je tajvanski Centar za vanredne situacije.

Bez struje je ostalo više od 950.000 domaćinstava, navodi glavni snabdevač strujom, kompanija "Tajvan pauer".

Zbog oluje su zatvorena tajvanska finansijska tržišta, prenosi Rojters.

Autobuske i metro službe su većinski suspendovane u prestonici Tajvana, dok je više stotina međunarodnih letova otkazano.

AP je ranije preneo da su škole i kancelarije na Tajvanu zatvorene, a više od 5.000 ljudi je evakuisano, nakon što se snažan tajfun "Megi", sa vetrovima jačine 162 kilometra na čas, približio danas tom planinskom ostrvu.

Generalni direktor Nacionalne agencije za borbu protiv požara Čen Venlung rekao je da je jutros evakuisano 5.336 osoba iz planinskih područja, koja su sklona poplavama i klizištima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара