EU: Počeo projekat podele platnih kartica migrantima u Turskoj

Evropska unija je pokrenula projekat vredan 348 miliona evra za najranjivije grupe migranata smeštenih u Turskoj kao deo dogovora o zaustavljanju nelegalnih migracija.

Oko milion migranata, koji žive van kampova, dobiće platne kartice na koje će se svakog meseca uplaćivati određeni iznos, kako bi mogli da kupe hranu i ostale osnovne potrepštine, prenosi AP.

Projekat je pokrenula organizacija za humanitarnu pomoć pri EU i krizni komesar Hristos Stilianidesk.

Ovaj projekat predstavlja najveći humanitarni program finansiran od strane Evropske unije.

EU je obećala izdvajanje od tri milijarde evra za pomoć migrantima iz Sirije koje je prihvatila Turska, koja za uzvrat očekuje uvođenje bezviznog režima za svoje građane.

Razgovori o ukidanju viza su odloženi, navodi AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво