Ambasadori SAD, Britanije i Francuske napustili sednicu SB

Predstavnici SAD, Britanije i Francuske – zemalja koje su pozvale na održavanje hitnog sastanaka Saveta bezbednosti UN da bi zatražile obustavljanje ofanzive sirijskih vladinih snaga u Alepu, napustili su vanrednu sednicu.

Kada je sirijski ambasador Bašar el Džafari pozvan da se obrati prisutnima, vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN su napustili Samanta Pauer (SAD), Metju Rajkroft (Britanija) i Fransoa Delatr (Francuska).

Džafari je rekao da sama činjenica da se Savet bezbednosti UN okupio na ovom sastanku jeste signal koju su te tri sile poslale da podržavaju i da će podržavati teroriste koje nazivaju umerenom opozicijom, preneo je Tas.

Istakao je da će sirijska vlada povratiti kontrolu nad Alepom.

Na sednici je atmosfera bila vrlo napeta jer su se ambasadori zapadnih zemalja i Rusije međusobno optuživali zbog nemira u Siriji.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи