Džonson: Ne treba odugovlačiti proces izlaska iz EU

Proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije ne treba odugovlačiti, iako do njegovog pokretanja ostaje još mnogo toga da se uradi, ocenio je šef britanske diplomatije Boris Džonson.

Boris Džonson je rekao da postupak istupanja u svakom slučaju neće biti pokrenut pre Božića.

"Smatram da je još mnogo toga ostalo da se uradi kako bi se stvari dovele u red, ali nakon toga, kako je rekla i premijerka (Tereza Mej), svakako ne bi trebalo odugovlačiti taj proces", rekao je Džonson za Bi-Bi-Si.

Aktiviranje člana 50. Lisabonskog sporazuma uslov je za početak pregovora Londona i EU o izlasku Velike Britanije iz Unije i njenim budućim odnosima sa preostalim članicama, koji bi trebalo da traju dve godine.

Džonson je u četvrtak izjavio da bi pregovori o istupanju Velike Britanije mogli da počnu početkom 2017. godine, dok je portparol premijerke Tereze Mej naveo da Vlada stoji na stanovištu da član 50. neće biti aktiviran pre kraja 2016. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи