U zemljotresu stradalo više od 160 Pakistanaca

U katastrofalnom zemljotresu u Pakistanu poginulo je više od 160 osoba, a povređen je veliki broj ljudi. U zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale, u epicentralnoj oblasti u dolini Ziarat, osam sela je teško razoreno i mnogi stanovnici su zatrpani u ruševinama, izjavili su pakistanski zvaničnici.

Spasilačke ekipe izvukle su iz ruševina tela 160 žrtava zemljotresa koji je jutros pogodio jugozapad Pakistana, rekli su pakistanski zvaničnici.

Pakistanske vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao biti veći, pošto su mnogi stanovnici zatrpani u ruševinama.

Veliki broj ljudi je povređen a oko 1.500 kuća je uništeno usled klizanja tla.

Lokalne vlasti nastoje da zbrinu oko 12.000 stanovnika koji su ostali
bez domova.

Epicentar zemljotresa je bio u dolini Ziarat, jednom od najpopularnijih turističkih odredišta u provinciji Balučistan, a nakon glavnog udara, još 18 slabijih potresa je pogodilo to područje. U okrugu Ziarat živi oko 50.000 ljudi.

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju da dopru do udaljenih planinskih područja u okolini doline Ziarat.

Vojska je uputila helikoptere i medicinski tim u područje pogođeno zemljotresom, a Međunarodni komitet Crvenog krsta uputio je dva tima.

"Smatramo da će zbog potresa koji su se nastavili, stanovništvo morati da ostane napolju, a vreme je hladno", rekla je portparolka MKCK Karla Hadad.

Američki centar za geološka istraživanja saopštio je da je epicentar zemljotresa snage 6,4 stepeni Rihterove skale bio 60 kilometara severoistočno od Kete, glavnog grada Balučistana.
Prema podacima pakistanske meteorološke službe, zemljotres snage 6,5 stepeni dogodio se u 5.10 po lokalnom vremenu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи