Oland: Zatvorićemo kamp u Kaleu i rasporediti migrante

Francuski predsednik Fransoa Oland izrazio je nadu da će vlasti moći u prijemne centre širom Francuske, u narednim nedeljama da smeste 9.000 migranata koji se trenutno nalaze u nehigijenskom kampu u lučkom gradu Kaleu. Oland je poručio da Francuska neće biti "zemlja kampova".

Fransoa Oland, koji u gradu Turu obilazi jedan od 164 takva prijemna centra u Francuskoj, ponovio je obećanje da će zatvoriti kamp u Kaleu, poznat pod nazivom "Džungla", prenosi AP.

"Francuska neće biti zemlja migrantskih kampova. Francuska je zemlja prava, zemlja pravila i mora biti čvrsta po pitanjima imigracije", poručio je Oland, koji je u Tur došao u pratnji nekoliko ministara iz vlade, navodi Figaro.

Francuski predsednik, koji će u ponedeljak, kako je planirano, posetiti Kale, rekao je da uslovi u tamošnjem kampu nisu prihvatljivi, pogotovu za one koji su pobegli od rata.

Prijemni centri širom zemlje će u naredna četiri meseca primati od 40 do 50 ljudi, rekao je Oland, u trenutku kada se razmatraju slučajevi migranata.

Migranti koji ne zatraže azil biće deportovani, navodi američka agencija, dodajući da su mnogi lokalni konzervativni političari protiv migrantskih centara.

"Postaraćemo se da dostojanstveno i humano primimo osobe koje zatraže azil. Oni koji takav status dobiju biće integrisani, dok će oni koji ne mogu da ga dobiju biti 'ispraćeni'", rekao je Oland.

Kamp u Kaleu postao je simbol neuspeha Olandove vlade u rešavanju evropske migrantske krize i mnogi se glasovi dižu zahtevajući da se taj kamp zatvori.

Oland će kamp u Kaleu posetiti u napetoj atmosferi, u trenutku kada je tamo počela izgradnja betonskog zida kako bi se sprečilo da migranti krišom ulaze u kamione kojima odatle ilegalno prelaze Lamanš kako bi se domogli Britanije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво