Prevrnuo se brod sa 600 migranata kod obale Egipta, 42 žrtve

Brod koji je prevozio migrante prevrnuo se u Sredozemnom moru nedaleko od severne obale Egipta, pri čemu se utopilo 42 osobe, a spaseno ih je 150, saopštili su zvaničnici, javlja AFP.

Brod se prevrnuo u blizini lučkog grada Rozeta, navode policijski i bolnički izvori. Na brodu se nalazilo 600 migranata, a za sada je spaseno njih 150, javlja Rojters.

Predstavnik gradskih vlasti u Rozeti Ali Abdel Satar rekao je francuskoj agenciji da je među utopljenima jedno dete, 10 žena i 31 mlad muškarac, poreklom iz Egipta, Eritreje, Sudana i Sirije.

Brod je isplovio oko tri časa po lokalnom vremenu, a prevrnuo se nekoliko sati kasnije, oko 12 kilometara od obale, dodao je Satar.

Egipatski premijer Šarif Ismail naložio je policiji da uhapsi odgovorne krijumčare, saopštio je njegov kabinet.

Nesreća se dogodila samo dan nakon što je egipatska vojska saopštila da je zaustavila brod sa 68 migranata pre nego što je isplovio sa severozapadne obale Egipta, nedaleko od Rozete.

Egipatska zvanična novinska agencija MENA javila je da je brod prevozio 600 ljudi.

Hiljade ilegalnih migranata napravilo je opasan prelazak preko Mediterana poslednjih godina bežeći od rata i siromaštva, najviše preko Libije, a hiljade njih se utopilo. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво