Keri: Prekid vatre u Siriji nije mrtav

Američki držžavni sekretar Džon Keri izjavio je da prekid vatre u Siriji "nije mrtav", i pored nastavka borbi u toj zemlji.

Džon Keri se kratko obratio novinarima nakon sastanka Međunarodne grupe za podršku Siriji, koji će se nastaviti u petak.

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura rekao je da još ima nade za novi prekid vatre, ali i da su se učesnici sastanka saglasili da je ugrožen.

Šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio je da je prevladalo raspoloženje da ne treba dići ruke.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero rekao je da je sastanak bio napet, ali da bi druge zemlje trebalo da pomognu da Moskva i Vašington prevaziđu razlike. 

"Bio je to dramatičan sastanak, raspoloženje je bilo teško. Ima li nade - još ne mogu da odgovorim, ali treba da učinimo sve što možemo", naveo je Ero.

Ero smatra da je američko-ruski pregovarački okvir dostigao svoje granice i kaže da Amerikanci i Rusi ne mogu sami.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво