Soros ulaže 500 miliona dolara za osamostaljenje migranata

Milijarder Džordž Soros najavio je ulaganje u iznosu od 500 miliona dolara u startapove, etablirane kompanije, društvene inicijative i firme koje su osnovali izbeglice i migranti, kako bi im pomogao da se osamostale.

Soros, koji je na čelu Instituta za otvoreno društvo, najavio je najnovija ulaganja nakon prvog samita Ujedinjenih nacija o izbeglicama i migrantima, a pre početka sastanka kojim je predsedavao američki predsednik Barak Obama, u nastojanju da inicira pomoć za 65,3 miliona raseljenih ljudi, prenosi AP.

"Naš cilj je da iskoristimo privatne kompanije za javno dobro" izjavio je Soros.

Dodao je da ove investicije "treba da budu uspešne", ali da su osnovni cilj "proizvodnja i usluge koje će zaista biti od koristi migrantima i zajednicama koje su ih prihvatile".

Soros je izrazio nadu da će njegovo ulaganje podstaći druge investitore na isti korak.

Visoki komesar Ujedinjenih nacija za izbeglice Filipo Grandi izjavio je da će ove investicije "pomoći migrantima da se osamostale".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво