Turska sprečila migrante da pređu u Grčku

Grupu od 137 migranata koji su pokušali da odu na grčka ostrva, zaustavile su turske vlasti, javljaju tamošnji mediji.

Obalska straža je presrela tri čamca sa 95 migranata iz Sirije, Avganistana i Iraka koji su pokušali da stignu na ostrva Lezbos i Hios, prenosi agencija Anadolija.

Preostalih 42 migranata, među kojima je bilo žena i dece, zaustavljeno je na putu ka grčkom ostrvu Kos.

Statistika pokazuje da je najmanje 1.603 migranata pokušalo da pređe iz Turske u Grčku u avgustu, što je dva puta više u odnosu na jul, saopštila je obalska straža.

Evropska agencija za kontrolu granica upozorava da se broj migranata koji su prošlog meseca pristigli na grčka ostrva drastično povećao.

Fronteks navodi da je to "prvi primetan mesečni rast" od kada je sporazum EU i Turske o smanjenju priliva migranata stupio na snagu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво