Istaknuti egzorcista preminuo u Rimu

Velečasni Gabrijele Amort, istaknuti rimokatolički egzorcista, preminuo je nakon duge bolesti, saopštio je jedan italijanski dom za brigu o starima.

Fondacija Santa Lucije u Rimu, objavila je danas da je 91-godišnji sveštenik umro dan ranije u bolnici u Rim gde je nedavno prenet jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Pozivajući se na pravila privatnosti, Fondacija nije iznela pojedinosti.

Egzorcizam je u katoličkoj crkvi dobio više pažnje kada je nekadašnji papa Jovan Pavle Drugi u više navrata pokušao da ubedi skeptike da je "Đavo" veoma aktivan u svetu.

Tokom papstva tog budućeg sveca, Vatikan je izdao smernice za "isterivanje đavola" i naglasio kolika je moć zla.

Amort, koji je služio kao egzorcista u Rimskoj diocezi, objavio je nekoliko knjiga istraživanja teme dobra i zla.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво