Trampov tim: Obama je ipak rođen u SAD

Tim koji vodi predizbornu kampanju republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa priznao je da je američki predsednik Barak Obama rođen u SAD, optuživši Trampovu demokratsku protivkandidatkinju Hilari Klinton da je pokrenula sumnje u Obamino mesto rođenja, javlja AP.

Trampov tim izdao je saopštenje u četvrtak uveče posle intervjua objavljenog u "Vašington postu" u kojem republikanski predsednički kandidat odbija da kaže da li misli da je Obama rođen na Havajima i dodaje da će "na to pitanje odgovoriti kada za to dođe vreme".

Američka agencija navodi da je Tramp rasplamsao sumnje u vezi sa tim gde je rođen Obama uz tvrdnje da je on rođen izvan SAD što ga čini nepodobnim da bude predsednik.

U saopštenju Trampovog portparola Džejsona Milera se, međutim, Hilari Klinton optužuje da je pokrenula osporavanje Obaminog mesta rođenja 2008. godine, tokom unutarstranačkih izbora na kojima se neuspešno nadmetala sa Obamom.

Miler tvrdi da je Tramp okončao "neugodan incident" primoravši Obamu da objavi svoj izvod iz matične knjige rođenih.

Demokratska kandidatkinja u trci za Belu kuću Hilari Klinton izjavila je danas da njen protivnik Donald Tramp treba da se izvini predsedniku Baraku Obami zbog ranijeg dovođena u pitanje državljanstva predsednika.

Klintonova je na skupu sa Afroamerikankama rekla da je Trampova kampanja zasnovana na "gnusnim lažima".

S druge strane, Hilari Klinton je u četvrtak optužila svog Trampa da doprinosi neugodnosti i predrasudama time što odbija da prizna da je Obama rođen u SAD, i pozvala latinoameričke glasače da u velikom broju izađu na novembarske izbore.

"Još jednom je upitan gde je predsednik Obama rođen, ali i dalje neće da kaže da je on rođen na Havajima. I dalje neće da kaže da je on rođen u Americi... I takav čovek hoće da bude naš novi predsednik", rekla je demokratska kandidatkinja za predsednika SAD.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво