Kampanja Hilari Klinton, kašalj u pogrešnom trenutku

Kandidatkinja Demokratske stranke na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama u kampanju se vraća u petak, pošto je nekoliko dana pauzirala zbog upale pluća. Zdravstveni karton postao je tema broj jedan predsedničke kampanje jer su Hilari Klinton i njen tim pokušali da sakriju podatak o bolesti.

Kašalj Hilari Klinton nije alergija na Trampa. Ona ne posrće niti zbog vrućine, niti samo zbog dehidratacije. Posrće njena kampanja, jer su kandidatkinja demokrata i njen tim ponovo uhvaćeni u pokušaju da obmanu javnost. Ovoga puta skrivali su da ima upalu pluća.

"Ljudi koji kampanju vode to su morali da objave, da kampanju prekinu, jer svaki birač će razumeti ako se neko razboleo, ali nijedan birač neće razumeti ako je neko pokušao da to sakrije", kaže Igor Avžner, stručnjak za komunikaciju.

Da će otkriti podatke iz svog zdravstvenog kartona, obećao je protivkandidat. Donald Tramp mesecima govori o problematičnom zdravlju Hilari Klinton.

"Birači imaju pravo da znaju kakvo je zdravstveno stanje predsedničkih kandidata. Kad birač daje svoj glas, on kupuje određeni politički proizvod i mora da zna kolika je trajnost odnosno rok trajanja tog proizvoda", kaže Avžner.

Nepoverenje zbog hronične neiskrenosti oduzima glasove kandidatkinji demokrata. Čak i kod otvorenih protivnika republikanca.

"Čak i Latinosi, koji apsolutno ne podržavaju Trampa, neće glasati za Hilari Klinton zato što jednostavno ne smatraju da je ona iskrena. To može doneti reperkusije kod superdelegata da ona izgubi u državama kao što je Florida", kaže Avžner.

Uprkos tvitovima o oporavku i nedvosmislenoj podršci aktuelnog predsednika, već se spekuliše o nasledniku. U slučaju da Klintonova odustane od trke, novog kanidata bira Nacionalni komitet demokrata.

Iako mediji već vraćaju Sandersa u trku, drugi u njoj ostavljaju samo kandidata za potpredsednika, a treći na startu vide državnog sekretara Kerija, Hilari se ipak vraća.

"Pobednik može da se nazre po tome ko će od kandidata imati manje apstinenata u sopstvenim redovima, jer se sa obe strane najvljuje da će biti odustajanja. Za njih dvoje je karakteristično to što su prvi predsednički kandidati koji, prema anketama, dobijaju više nepovoljnih nego povoljnih glasova", kaže Momčilo Pantelić, spoljnopolitički komentator lista Politika.

Prvi susret rivala očekuje se za desetak dana u TV debati. Biće to duel veterana: 69-godišnje Hilari i gotovo dve godine starijeg Trampa. Neki kažu, pobednik će biti onaj ko izdrži da stoji 90 minuta.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво