Hilari Klinton ima upalu pluća

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton, pored upale pluća, nema drugih zdravstvenih problema, pa se očekuje da će se sredinom nedelje vratiti predizbornoj turneji, saopštio je njen portparol Brajan Falon.

"Očekujem da će do sredine ili kraja nedelje ona vratiti predizbornoj turneji", rekao je Falon dan nakon što je Klintonovoj (68) pozlilo tokom komemoracije povodom 15-godišnjice terorističkih napada u Njujorku.

Falon je dodao da će kampanja objaviti najnovije zdravstvene podatke kako bi zaustavila "dugotrajnu zabrinutost oko zdravlja Hilari Klinton", prenosi AFP.

Priznao je, međutim, da je njen tim pogrešno postupio time što nije pružio informacije, nakon što je demokratskoj predsedničkoj kandidatkinji pozlilo tokom vikenda, prenosi Rojters.

"Mogli smo bolje to da rešimo u smislu da brže obezbedimo više informacija", rekao je Falon.

Klintonova je ranije otkazala zbog bolesti za danas zakazan predizborni skup u Kaliforniji, a mediji spekulišu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti odlučujući faktor u prilog njenom rivalu republikanskom kandidatu Donaldu Trampu koji mesecima tvrdi da ona nije fizički podobna da bude predsednica SAD.

Šteta je još veća zbog toga što su Klintonova i njen tim čitavih osam sati izbegavali da se oglase o njenom zdravstvenom problemu.

Doktorka Liza Bardak, koja je Klintonovu pregledala u njenoj kući, rekla je da je Klintonovoj pozlilo na komemoraciji povodom 15-godišnjice od terorističkih napada na SAD, jer je dehidrirala, a ima i upalu pluća.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво