SAD, zdravstveno stanje postaje bitan faktor u kampanji

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton otkazala je zbog bolesti za danas zakazan predizborni skup u Kaliforniji, a mediji spekulišu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti odlučujući faktor u prilog njenom rivalu, republikanskom kandidatu Donaldu Trampu, koji mesecima tvrdi da ona nije fizički podobna da bude predsednica SAD.

Očekuje se da će republikanci jučerašnji incident na komemoraciji terorističkih napada na SAD 11. septembra i otkazivanje današnjeg predizbornog skupa u Kaliforniji iskoristiti kao potvrdu svojih teza, navode mediji.

U telefonskom intervjuu za Foks njuz Tramp je rekao da se nada da je Klintonova dobro, da će se oporaviti i da će se videti na debati.

Na pitanje da li je zdravstveno stanje predsedničkih kandidata važno, Tramp je rekao: "Mislim da jeste. Zapravo... prošle nedelje sam se podvrgao sistematskom pregledu i... kada nalazi budu gotovi, objaviću ih sa podrobnim podacima."

Tramp već mesecima dovodi u pitanje zdravstveno stanje Klintonove, navodeći kako ona "zdravstveno i fizički nije podobna da bude predsednica SAD".

U avgustu je milijarder svojim pristalicama rekao da Hilari više nema fizičke i mentalne izdržljivosti koja je potrebna za borbu protiv terorista Islamske države.

Klintonova je nedeljama odbacivala pitanja o svom zdravlju kao "teoriju zavere" i Trampovu bizarnu stragegiju, ali pitanja u vezi s tim su sada postala neizbežna, prenosi AP.

Dva meseca uoči izbora, za Klintonovu je problem što je pokazala slabost u trentuku kada pokušava da se prikaže kao snažan kandidat koji ima energiju za jedan od najzahtevnijih poslova na svetu.

Šteta je još veća zbog toga što su Klintonova i njen tim čitavih osam sati izbegavali da se oglase o njenom jučerašnjem zdravstvenom problemu, navodi AP.

Tabor milijardera i republikanski deo javnosti napao je štab Hilari Klinton zbog lažiranja njenog stvarnog zdravstvenog stanja.

Oba kandidata su dosad objavila ograničene izveštaje o zdravstvenom stanju, ali sada će verovatno morati da daju potpunije podatke.

Klintonova ima 68, a Tramp 70 godina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво